Kostnader vid flytt

Flytt i lågkonjunktur

Det tillkommer väldigt många kostnader när det nalkas flytt. Det är för det första ett ex husköp som kostar, kanske nya möbler kostar, och städ. Något som är lite lyx men som jag tycker man kan unna sig är att boka en flyttfirma. Visst att det kostar lite extra men det är värt det. Vad kostar en flyttfirma? Det beror såklart på firma till firma. Det bästa är att höra av sig till företaget man funderar på och fråga. De är ju ändå firmorna som har den absolut bästa expertisen, och inte jag eller du. Med dagens ekonomi och lågkonjunktur är det desto vanligare att man håller i sina pengar dock. Men om man slipper värk så ser jag att det är värt det.

Undvika köp i inflation

I en pågående inflation kan det tyvärr vara desto svårare med husköp. Det är ofta så att de höjer bostadspriserna  vilket gör det svårt för oss som köpare att hänga med – eller att ha råd. Det kan också vara så att räntor för lån blir extra höga. Man behöver verkligen analysera marknadstrenderna. Det känns som det allra smartaste att göra är att avvakta med husköp tills läget har lugnat ner sig. Om man  har möjligheten till det såklart. Har man inte det, så är det en annan femma. Men om man kan, så försök bo kvar i nuvarande bostad eller lägenhet, eller kanske hos dina föräldrar. Annars kanske man aldrig återhämtar sig ekonomiskt. Men vad vet jag? Jag är ingen ekonomiexpert.