Friluftsbyxor i olika färger och storlekar

Att hitta en butik som säljer friluftsbyxor i olika färger och storlekar är faktiskt inte helt lätt. Nu efter många år har jag äntligen hittat mitt favoritställe men under många år var utbudet av friluftsbyxor riktigt uselt, framförallt till kvinnor. Jag har letat mig igenom herravdelningen på avdelningen för jakt och friluftsliv ett antal gånger och provat storlek XS och S som nästan aldrig passat. Problemet med herrkläder har främst varit att dom sällan finns i XS och att S alltid varit något för stort. Sedan är herrbyxorna inte utformade för kvinnliga kurvor så dom har alltid varit för stora i midjan och väldigt tajta över lår och rumpa.

Kvinnliga storlekar på friluftsbyxor

Jag tycker att det tog alldeles för lång tid innan utbudet på den feminina sidan blev bättre, det måste ha varit någon gång runt 2005 som det äntligen började dyka upp lite fler friluftsbyxor både i färg och fler storlekar. Lundhags var tidigt på bollen och tillverkade så kallade ”hundbyxor” som var förstärkta på knä och rumpa och i bra material som höll för alla typer av terräng när man tränade hund. Tyvärr hörde jag till den kategorin som inte hade en kropp som passade dessa byxor, så jag fick leta vidare. Fick man tag på ett par sköna byxor i rätt storlek så slet man ut dom, jag har lagat ett par byxor på säkert 10 olika ställen både en och två gånger innan jag med stor ångest fick slänga dom.

Friluftsbyxor i både färger & stretch

Någon gång runt 2010 började det bli väldigt vanligt med friluftsbyxor i stretchmaterial, tack gode gud för stretchen, i början på vissa ställen men några år senare även helt i stretch. Även färger som rosa, grönt och blått dök upp på vissa friluftskläder och plötsligt exploderade marknaden av friluftsbyxor i alla färger och former så idag behöver jag bara gå ut på nätet och söka så får jag upp många olika friluftsbyxor att välja bland.