Per Olssons bonnagård, Håll om mig och Du käre lille snickerbo

Ja, alla dessa tre fantastiska sånger är något du kan hitta i boken Pianobus 2 som du kan köpa hos notlagret.se. Detta är en fantastisk bok som jag faktiskt kan påstå att jag vuxit upp med. Det var den första boken jag bläddrade i framför pianot när min mormor samtidigt satt och spelade underbara melodier men som jag då tyckte bara var tråkiga och långsamma. Jag ville ju spela låtar som jag kände igen, kunde sjunga till och som hade lite go i sig. Pianobus 2 blev vägen för mig som gjorde att jag lärde mig att spela piano, med andra ord en fantastisk grej som är få förunnat.

Bok och CD – allt i ett

Det som var mest roligt med den här fantastiska boken var ju att det också fanns en CD med. Så både som bok och CD kan man beskriva Pianobus som en av Sveriges mest populära pianoskola för nybörjare. Detta är som ni kanske förstår den andra av tre delar i nybörjarskolan för piano och keyboard och det gör bara att man blir lycklig. Dels genom att lära sig själv men mest också för att se sina barn använda samma bok och gå igenom samma process som man själv varit i. Inte nog med att man blir glad när det låter bra och man lärt sig, men lika arg kan jag också bli när jag inte får till det. Att fortsätta lyssna på CD och läsa i noterna gör däremot att man blir duktigare och duktigare och det blir då också självklart roligare och roligare. Så letar du eller någon i din närhet efter en ny hobby så är absolut Pianobus 2 något som jag minst sagt kan rekommendera vidare – från botten av mitt hjärta!